Over mezelf

Enkele citaten die mij steeds hebben geïnspireerd en die ook mijn aanpak typeren:

"Keep It Simple"
"Think like a Man of Action, Act like a Man of Thought"
"Het is eenvoudig om Moeilijk te zijn, Het is moeilijk om Eenvoudig te zijn"
"Life shrinks or expands, according to our Courage"
"De Mens is de Kritische Succesfactor"

Samen continu verbeteren, mensen en organisaties helpen ontwikkelen, tools en technieken op een effectieve manier toepassen, nieuwe uitdagingen aangaan : het zijn dingen die me doorheen mijn loopbaan en mijn leven steeds energie hebben gegeven.

Mijn opleiding als Bio-Ingenieur en postgraduaat Bedrijfskunde hebben me een brede basis gegeven. Deze basis heb ik de voorbije 28 jaar kunnen aanvullen met een uitgebreide ervaring in operationeel management in Voeding, FMCG, Chemie, zowel in grotere ondernemingen alsook in KMO/MKB omgevingen.
Zo werkte ik o.m. voor de Belgische vestigingen van Amylum, Capsugel, Agfa-Gevaert, Coca-Cola Enterprises.
Als Plant manager heb ik gedurende 6 jaar een FMCG productiebedrijf in Nederland mogen leiden en ik was nadien gedurende 7 jaar actief als Plant Manager voor de Duitse vestiging van de Aviko groep.

Samen met het management team en de medewerkers heb ik o.a.  "daily management",  OEE, 5S geïntroduceerd, opleidings- en competentiemanagement uitgebouwd, integraal veiligheidsmanagement geïmplementeerd.

Deze ervaringen hebben me ook geleerd hoe belangrijk de invloed van nationale cultuur en bedrijfscultuur kunnen zijn bij communicatie en verbeteren.

Ik heb tijdens mijn loopbaan kennis en ervaring opgebouwd in o.m. algemeen management,  verbetermanagement (Lean, TPM, 6 Sigma, WCM, TQM),  people management, veiligheid & gezondheid, kwaliteitsmanagement, verandertrajecten.
Deze ervaring heeft me geleerd dat verbetermethodes geen doel op zich mogen worden, dat software een krachtig hulpmiddel kan zijn (als je het bedachtzaam inzet),  en dat goede communicatie met de medewerkers essentieel is om succesvol te verbeteren.

Na 28 jaar in vast dienstverband, heb ik in 2021 besloten om me als zelfstandige te gaan focussen op datgene wat ik nog steeds het liefste doe : samen verbeteren.
Ik werk hierbij graag samen met collega's en experten die ik heb leren kennen en waarderen voor hun aanpak en persoonlijkheid. 
©2021 PS Advies & Support - Joseph Wauterslaan 14, 1981 Hofstade
Ondernemingsnummer :  0786.630.606
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin